.

.

Pages

Top 5 Case ciudate

Case ecologice, sau pur şi simplu un castel din secolul al XIX-lea care poate fi restransformat în fabrică de bere. Iată cinci case, din care majoritatea sunt ecologice, ciudate, dar şi frumoase, construite în anii '70, în Statele Unite ale Americii, potrivit TopTenRealEstateDeals.com.

1. Casa eco din anii ‘70


Locaţie: Columbus, New Mexico

Preţ: 55.000 dolari

 Casele din pământ sunt o rămăşită a trecutului din cultura hippie, care se găsesc  nu doar în America, ci şi
în întreaga lume. Aceste case erau verzi chiar şi înainte să apară discuţiile despre emisiile de carbon, construite din materiale reciclate, precum cauciucuri sau conserve.


Aceste case au o reţea de captare a apei de ploaie care este utilizată pentru baie, iar ferestrele, uşile şi pereţii sunt dispuse în aşa fel încât să beneficieze la maxim de lumină, încălzire şi răcoare. Casa se află în City of the Sun, o comunitate foundată în 1971 pentru oamenii cu credinţe spirituale diferite.


2. Fosta fabrică de bere


Locaţie: San Francisco, California

Preţ: 1,49 mil. dolari


Proprietatea este fosta fabrică de bere Albion Ale & Porter şi construită în 1870, până când aceasta a fost închisă de prohibiţie, îm 1919. Pe terenul acesteia se regăsesc ruine, dar şi un turn înalt de şase etaje.


Dacă cel care vrea să cumpere proprietatea are în plan redeschiderea fabricii, o poate face liniştit: sub clădire se află un izvor cu apă proaspătă în fiecare zi, tinută în canalele din pesterile de dedesubt. Pe lângă drepturile de proprietate asupra apei, în preţ este inclus din dreptul de folosire a numelui de Albion Ale and Porter Brewery.


3. Casa în formă de duneLocatie: Atlantic Beach, Florida

Preţ: 1,4 milioane doalriAceastă locuinţă, cu două apartamente, a fost construită în 1975, chiar în dunele de nisip de pe coasta Oceanului Atlantic. Camerele sunt integrate în pământ, iar două dintre ele ies la suprafaţă, în formă de dune de nisip. Intrare ase face dinspre stradă, iar la primul nivel se află dormitorul şi baia.Cu ajutorul unei scări interioare, se coboară la parter, unde se află camera de zi şi bucătăria. Clădirea a fost construită cu ajutorul tehnologiei folosită la piscine, iar interioarele sunt din lemm, ceea ce îi dă un aer de corabie.4. Casa de tip dom


Locaţie: Aguilar, Colorado

Preţ: 350.000 dolari


Casa "Shangri-La", cum a fost numită, este formată din opt domuri interconectate cu două etaje. Priveliştea de 360 grade este spectaculoasă, iar faptul că locuinţa are o formă circulară, asigură o calitate superioară a sunetului. Tocmai de aceea, casa are şi un teatru la primul etaj.În plus, clădirea este foarte rezistentă şi eficientă din punct de vedere energetic, cei 557 mp putând fi încălziţi de la semineul principal, cu doar câteva corzi de lemne pe an. O fântână ce funcţionează pe baza energie solare asigură apa necesară. Clădirea mai dispune de două curţi interioare, dar şi de o altă clădire separată ce poate fi folosită pe post de birou sau cameră pentru oaspeţi.
5. Casa din spumă poliuretanică


Locaţie: Minnetrista, Minnesota

Preţ: 194.000 dolari

De-a lungul anilor a fost numită “Casa din spumă”, “Casa Hobbit”, “Casa Flintstones”, “Casa Ciupercă”, dar ar fi putut fi casa în care milioane de oameni ar fi putut trăi astăzi. La vremea la care a fost construită, băncile nu erau încrezătoare şi nu au acordat credite celor care doreau o locuinţă economică din punct de vedere energetic.Locuinţa a fost construită în 1969, lângă Minneapolis şi este economică, solidă şi extrem de eficientă, când vine vorba de energie. Fata celui care a construit casa, spune că au fost ierni în care nu au avut novoie de căldură, deoarece soarele ţinea suficient. Deşi nu era nevoie de încălzire, o pompă asigură reîmprospătarea aerului.

Sursa: money.ro

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates