.

.

Pages

Top 10 LOCURI BÂNTUITE din întreaga lume


Vă fascinează locurile bântuite? V-ar place să vă plimbați noaptea printr-o clădire despre care ați fost preveniți că este ”locuită” de spirite? Vă este teamă de fantome? Indiferent de răspunsurile pe care le puteți da acestor întrebări, eu vă invit în continuare să faceți o călătorie virtuală și, drept urmare, lipsită de orice pericole, în cele mai terifiante locații preferate de fantome.

10. Berry Pomeroy Castle, Totness – Scoția

 
Există o serie de legende asociate cu acest castel din secolul al XIV-lea care are reputaţia de a fi bântuit. Aici pot fi întâlnite două fantome celebre ale unor femei: the White Lady și the Blue Lady. Conform legendei, White Lady este spiritul lui Margaret Pomeroy, care a fost închisă în temniță de către sora sa geloasă și care a lăsat-o să moară de foame. Se pare că spiritul ei bântuie temnițele întunecoase, dar apare și pe Turnul St Margaret, precum și pe zidurile castelului. Și nu este o idee tocmai bună ca White Lady să fie urmărită.

9. Dominican Hill, Baguio City – Filipine


Lumea povestește că aici ar bântui fantomele unor oameni care au fost ucişi în timpul unui război și se spune că pacienţii care au murit aici chiar își doreau să devină fantome după moarte. În timpul nopții, în clădire se aud ferestre și uși trântite, zdrăngănit de vase, dar și țipete.

8. Edinburgh Castle, Edinburgh – Scoția


Acest castel medieval magnific este amplasat pe o stâncă, între dealuri scoțiene de o rară frumusețe. Dar, între zidurile sale, se află fantome. În special în fostele celulele unde prizonierii își găseau sfârșitul, dar și pe o stradă unde erau îngropate persoanele bolnave de ciumă. Au fost zărite chiar și spirite ale prizonierilor care au fost luați în timpul Razboiului american de Independență, fantoma  unui toboșar fără cap, dar și fantome ale câinilor.

7. Monte Cristo, New South Wales, Australia


Monte Cristo, cel mai bântuit conac din Australia, este situat în Junee, New South Wales. Doamna Crawley, proprietara casei nu a mai ieşit din această reședință decât de două ori în cei 23 de ani cât a mai trăit după moartea soţului ei. După ce a murit, spiritul ei bântuie această locuință, în special fosta sa cameră Luminile se aprind și se sting singure, se aud voci stranii, dar poate fi zărită și ea. Unii oameni au povestit ca atunci când au intrat în camera băiatului său, nu mai puteau respira, se făcuseră roșii la față și erau cât pe ce să moară, dar și-au revenit în momentul în care au ieșit din cameră.

6. Ancient Ram Inn, Gloucestershire, Anglia


O excursie la Ancient Ram Inn este o experiență tulburatoare, indiferent dacă persoana respectivă crede sau nu în fantome. Parchetul care scârţâie, zidurile goale care sunt reci, mirosul de mucegai din camerele slab iluminate, dar și crăpăturile din pereți – totul crează imaginea unei case bântuite.Și asta nu e totul. Sunt și numeroase povești care în mod sigur nu ar lăsa pe nimeni să doarmă aici în liniște. Crime, ritualuri satanice și sacrificii ale unor copii sunt doar câteva dintre faptele petrecute în acest loc. Și mai trebuie menționat faptul că acest han a fost construit pe un cimitir păgân.

5. Cimitirul Highgate, nordul Londrei, Anglia


Noaptea, cimitirul Highgate parcă este desprins dintr-un film de groază. Pietre funerare stranii și acoperite de iederă, pasaje întunecate între morminte – așa că nu e de mirare că acest cimitir din Marea Britanie se află printre primele locuri bântuite de fantome din întreaga lume. În ciuda atmosferei înfricoșătoare din timpul nopții, pe timpul zilei cimitirul Highgate oferă privirilor turiștilor o arhitectură gotică spectaculoasă. Aici este înmormântat și Karl Marx.

4. Bhangarh Fort, India


Bhangarh Fort se află între localitățile Jaipur și Alwar în Rajasthan, India. Conform unei legende, Singhia, un vrăjitor în magie neagră a blestemat palatul, ca toți cei ce se află în incinta lui să moară, iar sufletele lor să rămână în palat timp de secole, fără să mai poată renaște.

Un alt punct interesant este acela că toate casele din această zonă sunt fără acoperişuri, deoarece ori de câte ori o casă este construită cu acoperiş, acesta se prăbuşeşte. Bhangarh Fort este locul cel mai bântuit din India. Oamenii care vizitează acest loc au acuzat stări de anxietate şi de agitaţie. Se spune că nimeni nu se mai întoarce din acest palat dacă rămâne aici după lăsarea întunericului. Guvernul interzice accesul în zonă după apusul soarelui. O atenționare este amplasată de către Institutul Arheologic din India: “Staționarea după apusul soarelui în această zonă este strict interzisă”.

3. Screaming Tunnel, Niagara Falls, Ontario


Tunelului Țipetelor este bântuit, iar aceasta este una dintre cele mai vechi legende ale Cascadei Niagara. Situat la o oarecare distanță de șoseaua Warner, tunelul se află sub calea ferată care face legătura între Cascada Niagara, Toronto și New York City. Conform legendei locale, vechi de peste un secol, o casă situată în partea de sud a tunelului, a luat foc într-o noapte. O tânără, cu hainele cuprinse de flăcări, a ieșit țipând din casă și a fugit prin tunel, în încercarea de a-și stinge hainele, dar s-a prăbuşit şi a murit sub bolta lui. O altă variantă a acestei povești este cea a unui tată care și-a incendiat fata după ce soția sa a câștigat custodia copiilor în urma unui proces de divorț extrem de dur.

O altă versiune povestește despre o tânără care a fost violată în tunel, iar trupul ei a fost ars pentru a șterge urmele. Indiferent de cum s-au petrecut lucrurile, dacă stai în mijlocul tunelului la miezul nopții și aprinzi un chibrit, flacăra sa se va stinge, iar țipetele unei fete se vor auzi foarte aproape de tine.

2. Universitatea din Ohio, America


Ohio State University este cunoscut în folclor ca fiind campusul cel mai bântuit din întreaga țară. Societatea Britanică de Cercetare Psihologică susţine că acesta este unul dintre cele mai bântuite locuri din lume. Clădirea Wilson Hall este celebră din cauza unei fete (se presupune că a fost vrăjitoare), care s-a sinucis după ce a făcut desene satanice şi supranaturale pe pereți cu sângele său. Cele cinci cimitire din zonă alcătuiesc o pentagramă care înconjoară campusul, cu clădirea administrativă în centru, formând semnul diavolului. Washington Hall este faimos datorită unei echipe de jucători de baschet, ce au murit într-un teribil accident de mașină. Fantomele lor bântuie încă pe holuri şi pot fi auzite, uneori, driblând.

1. Changi Beach, Singapore


Pe plaja Changi au fost uciși mii de chinezi în timpul masacrului din Sook Ching din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Chinezii au fost torturaţi şi ucişi în timpul acestei operaţiuni, deoarece au fost suspectați că sunt împotriva japonezilor. Plânsete ciudate și țipete sunt auzite de oameni. Se spune că pot fi văzute uneori chiar și capetele chinezilor morți zburând peste tot, iar trupurile fără cap pot fi văzute plimbându-se pe plajă. Cel mai înspâimântător lucru este acela ca fantomele lasă pete de sânge în urma lor, iar pe timpul nopții se pot observa gropi care apar ca și cum ar fi făcute pentru îngroparea corpurilor.

Sursa: wonders-world.com (Traducere Alice Diana Boboc)

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates