.

.

Pages

10 ATRACȚII TURISTICE de pe lângă PADINA FEST


Padina Fest revine şi în acest an, între 23 - 27 iulie 2014, la aceeaşi altitudine de 1500 m, unde a adunat în ultimii patru ani muzica, activităţile eco şi aventura: pe platoul Padina din munţii Bucegi. În acest an, organizatorii festivalului au mutat evenimentul în luna iulie, puţin mai devreme decât erau obişnuiţi fanii Padina Fest.


Festivalul Padina Fest se desfăşoară într-un cadru natural spectaculos. Timp de cinci zile ne delectăm cu susuratul Ialomiţei, munţii care înconjoară poiana, ne căţărăm pe stâncile Vărăriei şi atingem cel mai înalt vârf din Munţii Bucegi la competiţia Direcţia Omu. Oricât de frumoasă ar fi atmosfera de pe platou, noi te sfătuim să nu pleci acasă până nu vezi măcar jumătate din lista cu cele 10 atracţii turistice de pe lângă Padina Fest. Ia-ţi bocancii, rucsacul, neapărat o hartă şi la drum!

 1. Lacul Bolboci


Barajul, situat la altitudinea de 1438 m, oferă o privelişte de vis asupra întregului lac. Datorită vegetaţiei apa prinde culori verzui-turcoaz. Plecând de la Padina poţi ajunge aici pe bicicletă sau la pas (aprox. 7-8 km).

2. Cheile Tătarului


Cheile Tătarului este o arie protejată între platoul Padina și Lacul Bolboci, la o altitudine medie de 1.800 m. Dacă vrei să faci un traseu mai lung poţi merge pe drumul forestier marcat cu cruce albastră ce  porneşte din dreptul cabanei Peştera (1610 m) şi continuă , spre Sinaia sau Moroeni. Poteca se uneşte cu drumul ce vine dinspre cabana Padina (1525 m) continuând apoi spre sud pe valea Ialomiţei. După ce trece prin Cheile Coteanului, traseul se opreşte în cheile Tătarului la aproximativ 1430 de metri. O variantă mai scurtă este dinspre Platoul Padina spre lacul Bolboci, zona cea mai frumoasă a cheilor fiind chiar la coada lacului.

Pe versantul stâng al văii Tătarului, la 1548m, se află intrările în cele mai înalte staţiuni paleolitice din România:Peştera Ursului şi Peştera Mică.

3. Peştera Ialomiţei


La câteva minute de platoul Padina, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței se află peştera cu acelaşi nume.  Desfăşurându-se  pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, Peştera Ialomiţei este  străbătută de un pârâu şi prezintă atât galerii cât și săli. Îa cu tine o gecuţă şi încălţăminte impermeabilă.

Peştera Ialomiţei:

- se află la 1660 m pe malul drept al Ialomiţei, în muntele Bătrâna, la 10 minute de mers de la Centrul Naţional Salvamont de pe Platoul Padina;

- intrarea costă 6 lei; o vizită completă durează aproape 1 oră;

- în interiorul peşterii, temperatura este mai scăzută aşa că îmbracă-te corespunzător; interiorul este umed şi aluncos şi este recomandat să ai încălţări cu talpă aderentă (bocanci);

- peştera este parţial iluminată, dar pentru a-i vedea mai bine toate cotloanele ia-ţi o lanternă sau o frontală;


4. Podul cu Florile


Trecând de Cheile Tătarului şi urcând pe drumul forestier se poate ajunge la Podul cu Florile, unul dintre cele mai frumoase locuri de belvedere ale lacului Bolboci. Aici este locul de unde a fost exploatată piatra pentru construirea barajului.

5. Babele şi Sfinxul


 

Dacă vii spre Padina Fest cu telecabina, una dintre opriri trebuie să fie neapărat la Babe şi Sfinx.  Mai poţi ajunge să-ţi faci o fotografie cu celebrele monumente ale naturii, urmând traseul marcat cruce albastro din dreptul Hotelului Peştera (1h 1/2).

6. Cascada Obârşia Ialomiţei

În drumul spre Vârful Omu se află Cascada Obârşia Ialomiţei cu cădere libera de apă ce măsoară aproape 100 metri înălțime. Această cascadă se numără printre principalele atracții din întregul masiv al Bucegilor, turiștii putând ajunge aici prin intermediul numeroaselor trasee marcate. Noi îţi recomandăm traseul bandă albastră ce pleacă din dreptul Hotelului Peştera (1 h 1/2 – 2h).

7. Cheile Zănoagei


Aceste chei de întind pe aproximativ 1 km cu  numeroase diferenţe de nivel pe care le parcurge râul Ialomiţa, în cascade de pe peretii abrupti, înalţi de 200 m. Traseul este bine marcat şi merge când pe o parte, când pe alta a apei, trecerea făcându-se cu ajutorul unor poduri noi din lemn. Din chei se poate ajunge de la Cabana Scropoasa, pe o poteca prin Valea Ialomiţei, spre Cabana Cheile Zanoagei şi mai departe spre Lacul Bolboci.

8. Lacul Scropoasa


Ieşind din Cheile Zănoagei se ajunge la un lac spectaculos, Lacul Scropoasa.  Lacul s-a format prin construirea micuțului baraj de pe Cheile Orzei.  Pe dreapta lacului este amenajată o potecă de pământcu stâlpi de iluminat și podețe numa bună de admirat culoarea verzulie a apei.

9. Canionul Horoabelor


Traseul către canion nu  figurează pe harta turistică a zonei iar la intrarea pe vale te intampină un indicator cu“Accesul interzis fără asistență salvamont”. Sfatul nostru este să mergi până la prima cascadă (aprox. 25 de minute de mers) urmând cursul de apă şi apoi să continui traseul numai dacă ai pe cineva din Salvamont alături.

10. Vârful Omu


Fie că  participi la concursul de alergare montană Direcţia Omu sau doar faci o plimbare cu prietenii, vârful Omu este de neratat. Situat la 2505 metri altitudine, traseul spre culme pe valea Ialomiţei te va duce pe lângă cascada Ialomiţei, Mecetul Turcesc, Colţul Ocolit şi alte atracţii.

 
 
Blogger Templates