.

.

Pages

CURIOZITĂȚI: 11 INFORMAȚII pe care poate nu le ȘTIAȚI despre GERMANIA


1. Poarta Brandenburg (Brandenburger Tor) a luat ca model Acropola din Atena. Statuia Quadriga din vârf, creată de sculptorul Gottfried Schadow, este o reprezentare a Victoriei, zeița păcii, într-un car de luptă tras de patru cai. Construită în 1791, este singura ”supraviețuitoare” a celor 14 porți ale Berlinului.


2. Cea mai îngustă stradă din lume se află în oraşul geman  Reutlingen. Se numeşte Spreuerhofstrasse şi măsoară 31 cm lăţime.

Foto: www.dailymail.co.uk

3. Cel mai lung cuvânt din limba germană Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz a fost scos din uz vara aceasta.

4. În 1888, Germania a avut trei împăraţi: Wilhelm I, Frederick III şi Wilhelm al II-lea. Frederick III a murit la 56 de ani de cancer la laringe.

5. Regele german Ludwig al II-lea de Bavaria a început să-şi piardă dinţii în jurul vârstei de 20 de ani – acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a izolat în castelele sale.

6. Există în Germania o păpuşă Barbie făcută după cancelarul actual al Germaniei, Angela Merkel.

 Foto: powervrouwen.blog.nl
7. München Oktoberfest începe, de fapt, la sfârşitul lunii septembrie, şi nu în octombrie aşa cum se spune în denumirea evenimentului. Însă nu vă faceţi griji dacă veţi rata această sărbătoare: există 60 de grădini şi terase cu bere în jurul oraşului care sunt deschise toată vara.

8. Termenul „ecologie” a fost inventat de către biologul german Ernst Haeckel, în anul 1866.

9. Biroul Cancelariei din Berlin este cunoscut pe plan local drept „maşina de spălat”.

10. Următoarele oraşe au fost, la un moment dat, capitalele Germaniei: Aachen, Regensburg, Frankfurt am Main, Nürnberg, Berlin, Weimar, Bonn (şi Berlinul de Est), şi, din 1990, iarăşi Berlin.

11. Există peste 300 de tipuri de pâine în Germania.


No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates