.

.

Pages

NASA prezintă: SOARELE, pregătit de Halloween, sub forma Lanternei lui Jack


Această imagine, realizată de NASA Solar Dynamics Observatory pe data de 8 octombrie 2014, prezintă o imagine inedită a Soarelui, care se pare că intră în spiritul sărbătorii de Halloween, informează CNN.

Foto: edition.cnn.com

"Regiunile active de pe suprafața Soarelui sunt asemănătoare cu Lanterna lui Jack", a declarat Joe Witte, de la Goddard Space Flight Center al NASA.

Nu trebuie să vă panicați, pentru că nu există nici un motiv de alarmă, ci se pare că este doar costumul înfricoșător de Halloween al sistemul nostru solar.

"Regiunile active din acest imagine apar mai strălucitoare, deoarece acestea sunt zone care emit mai multă lumină și energie", a explicat Witte. "Această imagine combină două seturi de lungimi de undă ultraviolete extreme", a mai precizat specialistul NASA.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates