.

.

Pages

PRIMUL PROPRIETAR de sclavi negri din America a fost un NEGRU. Și mai mult decât atât: a ajuns în instanță pentru a-și recupera sclavul

Conform înregistrărilor coloniale, primul proprietar de sclavi negri în Statele Unite a fost un negru.
sclav.


Foto: www.meltbuzz.com
Înainte de 1655 nu au existat oficial sclavi în colonii, ci doar servitori plătiți cu contract, conform topconservativenews.com. Toți proprietarii erau obligați să își elibereze servitorii după ce perioada contractului expira, iar contractul avea o durată maximă de 7 ani.  După eliberarea lor, acestora li se acorda 50 de acri de teren. Termenii contractului erau valabili pentru toți negrii cumpărați de la negustorii de sclavi.


Anthony Johnson a fost un negru din Angola de astăzi și a fost adus în SUA în 1619 pentru a lucra la o fermă de tutun. Apoi s-a căsătorit cu o servitoare de culoare, iar în 1622 era să fie aproape ucis când indienii Powhatan au atacat ferma. 52 din 57 de persoane de la fermă au pierit în acest atac.

Când Johnson a fost eliberat, a fost recunoscut legal ca fiind un “negru liber” și a administrat o fermă prosperă. În 1651 deținea 250 de hectare de pământ  și 5 servitori negri. În 1654, când a venit momentul să-l elibereze pe Anthony John Casor, un servitor de culoare, Johnson l-a informat pe Casor că îi prelungește contractul. Casor n-a fost de acord și a plecat, fiind angajat ulterior de către albul Robert Parker.


Drept urmare, Anthony Johnson l-a dat în judecata Robert Parker în 1654. În 1655, instanța din Northampton Court a decis ca Anthony Johnson îl poate păstra pe John Casor pe termen nelimitat. De asemenea, instanța a dat o lege prin care negrii puteau deține sclavi din propria lor rasă. Astfel, Casor a devenit primul sclav permanent și Johnson a devenit primul proprietar de sclavi.

Albii încă nu puteau deține în mod legal un servitor negru drept sclav pe termen nelimitat până în  1670, când consiliul colonial a adoptat o lege care oferea albilor liberi, negrilor, precum și și indienilor dreptul de a deține negrii ca sclavi.

Prin 1699, numărul de negri liberi a determinat apariția temerilor legate de o “insurecție neagră” și ca urmare a acestui fapt, Colonia Virginia a ordonat repatrierea în Africa a negrilor eliberați. Numeroși negri s-au vândut stăpânilor albi astfel încât să nu fie obligați să se întoarcă în Africa. Acesta a fost primul efort de a repatria ușor negrii liberi înapoi în Africa. Statele din ziua de astăzi Sierra Leone și Liberia își au originea în coloniile foștilor sclavi negri repatriați.

Continuarea articolului, care cuprinde și curiozități referitoare la sclavie, o puteți citi pe site-ul Redescoperă Istoria.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates