.

.

Pages

Semnificația ascunsă a 10 SIGLE CELEBRE


În zilele noastre există multe companii cu sigle ușor de recunoscut, dar puțini sunt cei care și cunosc sensul din spatele fiecărui simbol. Iată 10 semnificații ale unor logo-uri celebre precum cele ale companiilor Apple, IBM, FedEx, Mercedes-Benz, Audi sau Toyota.  1. Amazon

Săgeata din sigla Amazon, săgeată care arată ca un smiley, are o semnificație anume: este o reprezentare a gamei largi de articole disponibile pentru vânzarea cu amănuntul de către Amazon, de la A la Z.2. Apple

Logo-ul Apple provine din povestea biblică a lui Adam și a Evei, mărul mușcat  reprezentând fructul din "Pomul Cunoașterii".


3. IBM

Sigla companiei IBM are un mesaj ascuns pentru toată lumea: liniile albe care traversează cele trei litere albastre sunt poziționate astfel încât să reprezinte egalitatea prin semnul egal aflat în colțul din dreapta jos. 


4. Mobile

Sigla în sine nu reprezintă nimic special, în schimb, culorile, da. Culoarea roșie reprezintă puterea,  în timp ce albastru reprezintă loialitatea și siguranța.


5. FedEx

Sigla FedEx pare simplă și este destul de dificil la prima vedere să observi un mesaj ascuns. Dar uitați-vă cu atenție la spațiul dintre cele două litere portocalii "E" și "X": este o săgeată orientată spre dreapta. Această săgeată semnifică avansarea spre viitor.6. Audi

Mulți s-au întrebat ce înseamnă cele patru cercuri din sigla AUDI. Ei bine, cele patru cercuri reprezintă cele patru societăți care au făcut parte din Auto-Union Consortium în 1932, și anume, DKW, Horch, Wanderer si Audi. Marea criză economică din anul 1932 a făcut ca uzinele Audi, DKW, Horch și Wanderer să se unească sub semnul celor patru inele numindu-se Auto Union AG, cu sediul la Chemnitz. Cele patru mărci erau vândute sub noua denumire „Auto Union”, dintre care marca Audi avea partea cea mai mică de vânzare.


7. BMW

Emblema BMW reprezintă un tribut adus istoriei companiei în domeniul aviației. Logo-ul arată o elice în mișcare, cele două triunghiuri albastre reprezentând cerul. Acest lucru se datorează rolului companiei de a construi motoare de aeronave pentru armata germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După război, Germania a fost obligată să înceteze producția de motoare de avioane prin Tratatul de la Versailles, iar BMW a fost astfel nevoit să își schimbe afacerea. La început, BMW a produs frâne de tren, apoi biciclete motorizate, motociclete, iar în final, mașini.
8. Mercedes-Benz


Compania modernă Mercedes – Benz își are originile în fuziunea din anul 1926 a două companii auto, Daimler-Motored-Gesellschaft sau DMG, fondată de Gottlieb Daimler (împreună și cu Wilhelm Maybach) și Benz & Cie, fondată de Karl Benz. Steaua din sigla Daimler provine dintr-o vedere veche unde Gottlieb Daimler a desenat o stea deasupra casei sale și a scris următoarele: ”Această stea va străluci într-o zi deasupra fabricii pentru a simboliza prosperitatea”. Steaua în 3 colțuri simboliza ambiția lui Daimler de a produce vehicule pentru a domina uscatul, apa și aereul. 
După fuziune, o nouă siglă a fost proiectată – au fost combinate simbolurile celor două companii: steaua în 3 colțuri a lui DMG și laurii de aur ai lui Benz.

9. Toyota

În logo-ul companiei există trei elipse vizibile: fiecare dintre acestea simbolizează inima clientului, inima produsului și inima progresului tehnologic.
10. Volkswagen

Logo-ul companiei auto Volkswagen arată pur și simplu inițialele companiei. Cuvântul Volk reprezintă "popor" în limba germană, în timp ce ”Wagen” înseamnă în limba germană "mașină".După Primul Război Mondial, economia Germaniei era la pământ, iar mașinile costau mai mult decât își puteau permite oamenii simpli. Când Hitler a ajuns la putere și a devenit cancelar, a luat cuvântul la Showul Auto de la Berlin, și și-a exprimat ideea de a crea o nouă mașină ieftină. În acelasi timp, Ferdinand Porche proiecta o mașină ciudată, dar ieftină (care mai târziu avea să devină Volkswagen Beetle). Porche s-a întâlnit cu Hitler în 1934, care i-a cerut ca mașina să aibă următoarele specificații – trebuia sa ajungă la viteza de 100 km/h, un consum de 7,5 litri la 100 km și să poată transporta 2 adulți și 3 copii.


 
I-a mai spus că mașina ar trebui să arate precum un cărăbuș de mai și chiar i-a dat lui Porche o schiță. Porche i-a promis că îi va livra un proiect, iar prototipul avea sa fie produs de către Daimler-Benz. (wonderfulengineering.com)

Citiți și:  Evoluția siglelor a 15 mărci de mașini

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates