.

.

Pages

ADRENALINĂ MAXIMĂ: A ZBURAT purtând un COSTUM CU ARIPI printre două STÂNCI aflate la o distanță de numai 2 METRI una de cealaltă! (VIDEO)

 
Uli Emanuele a realizat cel mai dificil zbor din lume! În ultimii trei ani, Uli a visat și s-a pregătit pentru ceea ce ar putea fi un salt demn de un record mondal: îmbrăcat doar cu un costum cu aripi, tânărul se aruncă în gol, știind foarte bine că după această săritură nu mai există nicio cale de întoarcere! 

Captură foto: YouTube

Videoclipul a devenit viral, acesta ajungând, în numai două săptămâni de când a fost postat - și anume de la 1 iulie 2015 - la aproape 4 milioane de vizualizări pe YouTube! Iată în continuare filmulețul ce are o durată de aproape 3 minute și care îți taie pur și simplu respirația!
Wingsuit flying, ceea ce în limba română s-ar putea traduce prin ''zborul în costum cu aripi'', este un sport ce presupune plutirea în aer cu ajutorul unui costum special.

Prima încercare cunoscută de a ''zbura'' cu un costum special conceput îi aparține croitorului Franz Reichelt. În vârstă de 33 de ani, acesta a sărit, la 4 februarie 1912, de pe Turnul Eiffel, pentru a-și testa creația. I-a păcălit pe gardieni spunându-le că, de fapt, protagonistul ''zborului'' ar fi fost un manechin. După câteva ezitări, Reichelt s-a aruncat în gol, deznodământul nefiind deloc unul fericit. Autopsia a stabilit că murise din cauza unui atac de cord înainte de a lovi caldarâmul.  Cu toate că acesta a fost primul experiment în care un om a încercat să zboare cu un costum, se consideră că începuturile Wingsuit Flying-ului au avut loc în anul 1930. Rex Finney, un adolescent din Los Angeles și-a fabricat un costum din pânză, mătase, lemn și oase de balenă. Costumele de zbor care au oferit cea mai mare siguranță au fost create în anul 1999 de către finlandezul Jari Kuosma și croatul Robert Pecnik. Wingsuit este un costum special conceput pentru a pluti, cu ajutorul unei membrane groase, situată între membre și corp. El facilitează reducerea vitezei în timpul căderii și îl ajută pe purtător să controleze traiectoria deplasării. Practicanții preferă de cele mai multe ori să ”zboare” printre munți. Primul Wingsuit BASE Flying din România a fost realizat în 2013, în munții Bucegi, de echipa Viteză și Adrenalină.

2 comments:

  1. Foarte incitant,dar cat antrenament,curaj, stapanire de sine,o multime de cunostinte tehnice,tactice si....ma opresc in admiratie !

    ReplyDelete
  2. Intr-adevar, nu oricine poate face un asemenea gest de-a dreptul nebunesc si totusi calculat la secunda si la milimetru.... Poate fi considerat un Superman!

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates